AH teruggefloten door voedingsindustrie?

AH teruggefloten door voedingsindustrie?

AH rectificeert uitspraken in Allerhande over alternatieven voor suiker

Zo staat er een uitspraak van een lifestylecoach die zegt dat “groene” Stevia goed voor je is o.a. omdat het onbewerkt is en ook mineralen bevat. AH rectificeert het bericht en distantieert zich van deze uitspraak met de vermelding dat de groene Stevia niet als voedingsstof is toegestaan. Alleen de uit de Stevia geëxtraheerde zoetstof is als voedingsmiddel toegestaan.

Ik vraag me dan af, hebben ze een telefoontje gehad van een voedingsfabrikant die Stevia producten aanbiedt die geen “groene” Stevia bestanddelen bevatten? Of van een suikerfabrikant?

En ook nog een telefoontje van het Voedingcentrum of de Vereniging van kwakzalverij? Want vervolgens vermelden ze in de rectificatie dat honing en ahornsiroop door het lichaam op dezelfde manier worden verwerkt als suiker en dat ze ongeveer evenveel calorieën bevatten en dat daarnaast de eigenschappen die worden toegeschreven aan honing (pagina 90) niet wetenschappelijk bewezen zijn.

Zie hier de volledige rectificatie: http://www.ah.nl/rectificatie-allerhande9

Ik was net zo blij met de vele gezonde producten die AH nu aanbiedt en hoop dat deze trend zich doorzet! Het is nu eenmaal zo dat veel gezonde producten onbewerkt zijn en dat de voedingsindustrie er daardoor weinig aan kan verdienen. Ik hoop niet dat AH zich hierdoor laat beïnvloeden.

De betreffende Allerhande is trouwens nog te downloaden via de Allerhande App!

Screen Shot 2015-10-14 at 23.46.47
Rens Kroes Kookboek

De gezonde recepten van onder andere Rens Kroes (ja, de zus van… Doutzen) zijn trouwens erg leuk en lekker. Ook haar boeken zijn een aanrader!

Veel mensen waarderen het boek hoog bij Bol.com en beschrijven het als inspirerend met eenvoudige recepten die het gemakkelijk maken om er een gezonde leefstijl op na te houden.

Gezond genieten dus!

Update 15 oktober 2015:

Vandaag is het wel duidelijk. In NRC Next staat ook een stukje over dit onderwerp en zij hebben het Voedingscentrum gevraagd wat zij er van vonden…En, helemaal eens natuurlijk!
Kijk ik even op hun site, blijken ze zelf een boekje te verkopen met de titel “Het nieuwe eten”, dezelfde titel die Allerhande gebruikte…

(Visited 259 times, 1 visits today)

3 reacties op “AH teruggefloten door voedingsindustrie?

 1. Wow. Wat een ‘low blow’ Petra Metz om maar meteen met een ad hominem respons te komen. Als je geen steekhoudend argument hebt, dan maar je opponent in diskrediet proberen te brengen. Tekenend…

  Grappig trouwens dat je zegt dat (gezonde) voeding meer is dan alleen maar calorieën tellen. Dat is zo ongeveer de lijfspreuk van Liesbeth Oerlemans… Net als haar vind ik overigens wel, dat voedingsadviezen naar consumenten, waar mogelijk, gestoeld moeten zijn op een gedegen wetenschappelijke onderbouwing. Ben je daartoe niet in staat, dan moet je je, mijns inziens, onthouden van adviezen naar consumenten en je er al helemaal niet beroepsmatig mee bezighouden.

  • Gelukkig mag ik als blogger zeggen wat ik wil…

   Fijn dat je dit bericht op mijn blog post. Dan kan ik inhoudelijk reageren op wat ik Liesbeth op haar FB pagina heb gevraagd n.l. Waarom ze zich zo drukt maakt over een blogger die goed bezig is met gezond koken? Wat zijn haar belangen hier? Zij pleit toch ook voor pure voeding (dat staat tenminste op haar site)?
   Maar daar geeft ze geen antwoord op.

   Ik heb geprobeerd een inhoudelijke discussie aan te gaan op haar FB pagina, maar ze verwijderd gewoon berichten die haar niet bevallen. Niet alleen de mijne maar van meerdere mensen.
   Deze quote is van haar: “Tim, de discussie is hier nu niet over het Voedingscentrum. Vriendelijk verzoek die discussie elders te voeren, Ik heb je reactie verwijderd. Dat heeft niets te maken met mijn visie over het Voedingscentrum, maar met het feit dat dit item daar niet over gaat.”
   Daarbij linkt ze 2 x naar het Voedingscentrum.
   Wat voor belangen heeft zij?

   Op haar eigen blog duldt zij ook geen tegenspraak want daar geeft ze niet eens de mogelijkheid om te reageren.

   Ik denk dat Liesbeth veel kennis heeft over voeding, maar vind het heel jammer dat je die kennis dan gebruikt om andere mensen die ook met gezonde voeding bezig zijn af te branden. Geef liever constructieve positieve kritiek waarmee mensen de volgende keer wellicht genuanceerdere uitspraken kunnen doen!

   P.S. Op haar website staat dat ze een bruggenbouwer wil zijn tussen natuurvoeding en industrie, dus blijkbaar wil ze graag werken voor het Voedingscentrum of Unilever.

   En daar is ze vrij in! Maar door dit allemaal even te onderzoeken is het voor mij nu duidelijk wat haar belangen en motieven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.