AH rectificeert uitspraken in Allerhande over alternatieven voor suiker

Zo staat er een uitspraak van een lifestylecoach die zegt dat “groene” Stevia goed voor je is o.a. omdat het onbewerkt is en ook mineralen bevat. AH rectificeert het bericht en distantieert zich van deze uitspraak met de vermelding dat de groene Stevia niet als voedingsstof is toegestaan. Alleen de uit de Stevia geëxtraheerde zoetstof is als voedingsmiddel toegestaan.

Ik vraag me dan af, hebben ze een telefoontje gehad van een voedingsfabrikant die Stevia producten aanbiedt die geen “groene” Stevia bestanddelen bevatten? Of van een suikerfabrikant?

En ook nog een telefoontje van het Voedingcentrum of de Vereniging van kwakzalverij? Want vervolgens vermelden ze in de rectificatie dat honing en ahornsiroop door het lichaam op dezelfde manier worden verwerkt als suiker en dat ze ongeveer evenveel calorieën bevatten en dat daarnaast de eigenschappen die worden toegeschreven aan honing (pagina 90) niet wetenschappelijk bewezen zijn.

Zie hier de volledige rectificatie: http://www.ah.nl/rectificatie-allerhande9

Ik was net zo blij met de vele gezonde producten die AH nu aanbiedt en hoop dat deze trend zich doorzet! Het is nu eenmaal zo dat veel gezonde producten onbewerkt zijn en dat de voedingsindustrie er daardoor weinig aan kan verdienen. Ik hoop niet dat AH zich hierdoor laat beïnvloeden.

De betreffende Allerhande is trouwens nog te downloaden via de Allerhande App!

Screen Shot 2015-10-14 at 23.46.47
Rens Kroes Kookboek

De gezonde recepten van onder andere Rens Kroes (ja, de zus van… Doutzen) zijn trouwens erg leuk en lekker. Ook haar boeken zijn een aanrader!

Veel mensen waarderen het boek hoog bij Bol.com en beschrijven het als inspirerend met eenvoudige recepten die het gemakkelijk maken om er een gezonde leefstijl op na te houden.

Gezond genieten dus!

Update 15 oktober 2015:

Vandaag is het wel duidelijk. In NRC Next staat ook een stukje over dit onderwerp en zij hebben het Voedingscentrum gevraagd wat zij er van vonden…En, helemaal eens natuurlijk!
Kijk ik even op hun site, blijken ze zelf een boekje te verkopen met de titel “Het nieuwe eten”, dezelfde titel die Allerhande gebruikte…

(Visited 272 times, 1 visits today)