Ik hoorde vanmorgen op Radio 1 weer een wetenschapper over de bestrijdingsmiddelen die een gevaar vormen voor de bijenpopulatie. Dit is een onderwerp waar ik al meer over had gelezen en dat internationaal speelt.

Nu hoorde ik vanmorgen dat Nederland in tegenstelling tot een hoop andere landen geen verbod uitspreekt tegen deze gevaarlijke middelen. Als argument werd gegeven dat de alternatieve bestrijdingsmiddelen gevaarlijk zijn voor de mens.

Beseffen deze mensen dan niet wat het op de lange duur betekent als wij geen bijen meer hebben? Hoe leg je uit aan je kleinkinderen dat we wisten dat deze middelen schadelijk waren, maar dat we geld belangrijker vonden?

Ik heb geen vertrouwen in de politiek betreffende het beschermen van mijn gezondheid tegen gifstoffen. Ik denk dat wij, de consument dus, zelf actie moeten ondernemen en er voor moeten kiezen om geen bestijdingsmiddelen meer te gebruiken!

Bekijk hier de uitzending van Zembla

Dus Twitter en deel alles wat je kunt vinden over de bijensterfte met al je vrienden/volgers!

Met dank aan Margo van de Geer van Fotostudio Margo voor het gebruiken van de prachtige foto.

(Visited 234 times, 1 visits today)