Gezond koken is “in”

Er verschijnen steeds meer kookboeken met de nadruk op gezonde voeding. Vaak zijn deze boeken prachtig vormgegeven en inspireren ze tot gezonde en vooral ook lekkere gerechten. Veel van de auteurs van deze kookboeken zijn ook bloggers en hebben prachtige blogs met veel inspirerende recepten.

Als eerste, een belgische dame:

Pascale Naessens met haar blog Purepascale.com

Pascale Naessens begon haar carrière als fotomodel, en werd presentatrice bij VTM. Zij als de echtgenote van Paul Jambers is zij een bekende Belg. Als model worstelde zij met diëten om super slank te blijven en kwam uiteindelijk uit op een eetmethode zoals al beschreven in “Een leven lang fit” geschreven door Harvey Diamond, Marilyn Diamond, met de originele titel Fit for Life uit 1987. De methode gaat vooral om het combineren van bepaalde voeding.

Pascale’s nieuwste boek

Pascale schreef haar ervaringen en recepten neer in een fantastisch kookboek: ‘Mijn Pure Keuken‘. Een groot succes, waarop logischerwijs een opvolger kwam, ‘Mijn Pure Keuken 2‘, alsook een eigen kookprogramma.. Het succes zet zich voort in Pascale haar derde kookboek ‘Puur Genieten, en toch gezond en slank‘. Ondertussen heeft Pascale Naessens ook haar eigen lijn keramiek uitgebracht.

Op  haar website Pascale Naessens kun je haar blog, keramiek en de positieve reacties op haar boek lezen. Veel mensen vallen echt gemakkelijk af met deze methode.

Nina de Bruijn & Elise Gruppen van Chickslovefood.com

Na het enorme succes van het weblog Chickslovefood: het 5 or less-kookboek, is dit boek The skinny six-kookboek dat in september 2015 is verschenen het vervolg. Weer is het thema om met weinig ingrediënten (nu 6 i.p.v. 5) originele én lekkere gerechten te bedenken. Dit kookboek draait om gemakkelijk gezond leven en eten. Het boek bevat ruim 70 gezonde recepten met maximaal 6 ingrediënten.

De recepten zijn niet zozeer calorie-arm zijn, maar wel gezond, want de ingrediënten zijn puur, zonder toevoegingen en alles met mate. In de inleiding staan o.a.keukentips ,vervangingstips en tips hoe je de boodschappen het beste kunt doen. Ook vertellen Nina en Elise over hun eigen leefstijl. Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken: Ontbijt, Lunch, Diner, Borrel en Skinny sinners. Door de vele foto’s, de gezonde originele recepten en gemakkelijke bereiding is dit een aantrekkelijk kookboek waarin 80% van de recepten vegetarisch is.

Ella Woodward van www.deliciouslyella.com

Gezond en lekker eten maakt gelukkig! In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een zeldzame ziekte, waardoor zij niet langer dan een paar uur per dag uit bed kon. Zij overwon haar ziekte door een andere leefstijl, gebaseerd op een holistische, natuurlijke benadering van genezing door middel van voeding. Het betreft hier geen dieet, echter een specifiek voedingspatroon op basis van onbewerkte ‘natuurlijke’ plantaardige producten – dus geen vlees of zuivel (‘veganistisch’) –, maar ook geen suiker of gluten.

Kookboek Delicious Ella

Dit inspireerde haar om nieuwe recepten te ontwikkelen, die zij deelde op haar blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd. Een lifestyle was geboren (en Ella is genezen). De recepten zijn gebundeld in dit prachtig vormgegeven boek Deliciously Ella.

Ella motiveert haar drijfveren uitvoerig en deskundig door omlijstende en achtergrondinformatie over producten, voedingsfeiten, persoonlijke ervaringen enzovoort. Het boek is een verzorgde uitgave op mat papier met kleurenfoto’s en een register.

Rens Kroes van het weblog Weblog Rens Kroes

Rens Kroes, ja de zus van Doutzen, heeft ook 2 mooie gezonde kookboeken gemaakt. Beide boeken worden erg hoog gewaardeerd bij de beoordelingen van Bol.com. Haar eerste boek heet gewoon Powerfood, haar tweede boek Powerfood van Friesland naar New York.

 

De meeste mensen vinden het boek heel inspirerend en het helpt hun om gezonder te koken. Dat wil zeggen minder uit pakjes en zakjes en pure ingrediënten. Rens is wel duidelijk beïnvloedt door de superfood rage, die zijn roots heeft in Amerika, maar heeft wel verstand van zaken en geeft veel informatie over deze superfoods in haar boek.

Maar ook de Nederlandse superfoods zoals boerenkool gebruikt ze in haar recepten.

En het zijn absoluut geen saaie gerechten! Veel glutenvrij, suikervij en lactosevrije recepten waaronder ook veel vegetarisch.

Een leuk cadeau voor mensen die inspiratie kunnen gebruiken om gezond en vooral ook lekker te koken!

 

 

(Visited 283 times, 1 visits today)