homeopathische middelen
Aconitum

Bij homeopathische middelen is er een verdunning van een stof die juist bepaalde klachten oproept. De kunst is dan ook om het juiste middel passend bij de klachten te vinden. Hieronder een opsomming van de 10 meest gebruikte homeopathische middelen, waar het te koop is en waar je meer informatie kunt vinden.

Aconitum

Aconitum (Monnikskap) Heel nuttig middel bij beginnende verkoudheden, koorts en ontstekingen. Past bij gezonde mensen waarbij de klachten plotseling verschijnen. Mogelijke oorzaken: koude/droge wind: angst/schok. Karakteriserend is de extreme rusteloosheid en angst. Kan een ongegronde angst hebben voor de dood. De huid is droog en heet.

Aconitum in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Aconitum vind je hier

Allium Cepa

Allium cepa (ui): Omdat van ui bekend is dat tranende ogen en een druipende neus veroorzaakt, is het een veel voorkomende remedie tegen verkoudheid en hooikoorts, vooral als er een dunne, waterige en brandende neusafscheiding is die de neusgaten irriteert. Meestal zijn de symptomen van de persoon erger in een warme kamer en worden ze verlicht in een koele kamer of in de open lucht.

Allium Cepa in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Allium Cepa vind je hier

Arnica

Arnica (valkruid): Dit is het nummer #1 middel bij sport en eerste hulp. Het wordt gebruikt bij verwondingen en trauma zonder open wonden. Je hebt het ook in gel en zalf vorm. Kan de pijn snel verminderen en wordt ook wel preventief genomen voor tandartsbehandelingen en operaties

Arnica in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Arnica vind je hier

Chamomilla

Chamomilla (goudsbloem): Chamomilla is de remedie voor het geïrriteerde kind. Vooral als dit komt door tandjes die doorkomen of buikpijn. Het kind huilt constant en niets lijkt verlichting te brengen behalve door ze te rond te dragen. Zodra de baby of het kind wordt neergelegd begint het weer te huilen.

Chamomilla in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Chamomilla vind je hier

Hypericum

Hypericum (St. Janskruid): Dit middel is als eerste te kiezen bij verwondingen aan de zenuwen of aan zenuw-rijke plekken zoals de vingers, tenen of rug. Vooral blessures met stekende pijnen. Hypericum wordt vaak gecombineerd met Calendula (goudsbloem) als er sprake is van wonden.

Hypericum in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Hypericum vind je hier

Ignatia

Ignatia : Dit is een middel dat vooral op geestelijk vlak werkt en verlichting kan brengen bij acuut verdriet, verlies, ongerustheid en piekeren. De persoon die het nodig kan zuchten, een brok in de keel hebben en kan trillen.

Ignatia in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Ignatia vind je hier

Magnesium Phosphoricum

Magnesium phosphoricum Dit is een belangrijk middel dat verlichting kan brengen bij krampen. Ook menstruatiekrampen. Vooral als er de neiging is om voorover te buigen en als er verlichting is door warmte.
Het wordt ook wel de homeopathische aspirine genoemd.

Magnesium phosphoricum in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Magnesium Phos vind je hier

Nux Vomica

Nux vomica (braaknoot): Dit is een belangrijk middel bij klachten die lijken op een kater na gebruik van alcohol of andere middelen. Het kan ook goed gebruikt worden na te veel eten. In het algemeen is het een middel dat helpt ontgiften.https://homeopathische-middelen.natuvitaal.nl/mag-phos/

Nux Vomica

Nux Vomica in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Nux Vomica vind je hier

Pulsatilla

Pulsatilla (Wildemanskruid):
Dit geneesmiddel is een populair middel bij zowel kinderen als vrouwen. Het wordt gegeven bij zowel wisselende fysieke klachten als wisselende stemmingen. Veranderlijk is hierbij het sleutelwoord.
Het hoort bij warmbloedig: ze dragen minder kleding dan anderen, geven de voorkeur aan open lucht en voelen zich minder lekker in de hitte. Psychologisch zijn ze normaal gesproken een zachtaardig, verstandig en meegaand persoon, met een snel veranderende emotionele toestand en een sterke neiging om anderen te willen behagen.

Pulsatilla in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Pulsatilla vind je hier

Rhus Tox

Rhus Tox

Rhus tox (Gifsumak): Dit is het meest gebruikte middel bij verrekkingen en verstuikingen. Vooral als de eerste beweging zeer pijnlijk is en verbetert bij verdere beweging. Ook bij griepverschijnselen of arthritis wordt het wel gegeven.

Rhus Tox in C30 potentie (thuisgebruik) kan bij De Online Drogist gekocht worden

Meer informatie over homeopathisch Rhus Tox vind je hier

Deze opsomming van homeopathische middelen is slechts een greep uit de vele homeopathische middelen die er zijn. Deze tien worden veel thuis gebruikt. Wil je meer weten over homeopathie? Klik dan hier.

(Visited 759 times, 1 visits today)