gratis homeopathiegids

Met deze gratis homeopathiegids vind je gemakkelijk het juiste homeopathische middel

Sinds kort is het verboden om op de verpakking te zetten waarvoor je een homeopathisch middel kunt gebruiken. Eigenlijk is dat niet zo erg. Er is namelijk genoeg gratis informatie beschikbaar over homeopathie en als je precies het juiste middel bij de kwaal vindt, werkt homeopathie het beste. Dit verbod gaat over de homeopathische middelen zoals bijvoorbeeld VSM of Dr Vogel. Deze homeopathische middelen zijn vaak complexe homeopathische middelen. Dat wil zeggen dat er meerdere homeopathische middelen zijn gecombineerd die voor een kwaal zouden kunnen helpen.

Zo worden in het medicijn Chamodent bijvoorbeeld Belladonna, Chamomilla en Pulsatilla gecombineerd. Dat zijn alle drie medicijnen die de klachten door het krijgen van tanden kunnen verzachten. Deze werking mag er nu niet mee op staan.

Complexmiddelen zijn ontwikkeld om het homeopathische middel voor zo veel mogelijk mensen te laten werken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij de ene persoon Pulsatilla een effectieve werking heeft en bij de andere persoon Belladonna. Volgens homeopaten en homeopathisch artsen is het is altijd beter om een homeopathisch middel te zoeken dat het beste past bij persoon en de symptomen op dat moment.

Je probeert met een homeopathisch middel het immuunsysteem te stimuleren.  Hieronder zie je de omschrijvingen en symptomen bij de middelen Belladonna, Chamomilla en Pulsatilla.

Belladonna, Nr. 1 remedie bij hele hoge koorts Chamomilla,Nr. 1 remedie bij kinderen die tanden krijgen Pulsatilla, Nr. 1 remedie voor oorinfecties bij kinderen
Ontstoken gebied van de gehele patiënt is branderig, rood en heet. Glazige ogen en vergrote pupillen. Klachten komen plotseling op. Mogelijke oorzaak: kou op het hoofd. Pijn is kloppend en heftig. Snelle pols. Patiënt is boos en kan ijlen. Dorstig, snakt naar limonade. Beter: liggend. Erger: aanraking of onenigheid, beweging en om 3 uur ’s middags. Vooral als het kind één rode wang heeft. Overgevoeligheid is een sterk kenmerk. Pijn is ondraaglijk en en uit proportie ten opzichte van de ziekte of verwonding. Past bij kinderen met een slecht humeur die alleen stil te krijgen zijn door ze te rond te dragen. Ze vragen iets en wijzen het gelijk weer af. Ze zijn heet en zweterig (vooral het hoofd). Beter: niet bedekt. Erger: van 9 uur ’s avonds tot middernacht. Bij deze remedie zijn de symptomen en degenen die het middel nodig hebben zeer veranderlijk. Emotioneel zijn ze humeurig, huilen snel en kunnen niet alleen zijn. Kinderen dreinen en drammen. Pulstilla types hebben nooit dorst en gedragen zich nog vervelender in benauwde kamers. Hun humeur verbetert direct in de frisse lucht. Lichaamsafscheidingen zijn dik, zacht en geel-groen. Klachten komen na nat worden, koude voeten. Beter: in bad, huilen, beweging, druk. Erger: schemer, nat, winderig weer
Ontstoken gebied van de gehele patiënt is branderig, rood en heet. Glazige ogen en vergrote pupillen. Klachten komen plotseling op. Mogelijke oorzaak: kou op het hoofd. Pijn is kloppend en heftig. Snelle pols. Patiënt is boos en kan ijlen. Dorstig, snakt naar limonade. Beter: liggend. Erger: aanraking of onenigheid, beweging en om 3 uur ’s middags. Vooral als het kind één rode wang heeft. Overgevoeligheid is een sterk kenmerk. Pijn is ondraaglijk en en uit proportie ten opzichte van de ziekte of verwonding. Past bij kinderen met een slecht humeur die alleen stil te krijgen zijn door ze te rond te dragen. Ze vragen iets en wijzen het gelijk weer af. Ze zijn heet en zweterig (vooral het hoofd). Beter: niet bedekt. Erger: van 9 uur ’s avonds tot middernacht. Bij deze remedie zijn de symptomen en degenen die het middel nodig hebben zeer veranderlijk. Emotioneel zijn ze humeurig, huilen snel en kunnen niet alleen zijn. Kinderen dreinen en drammen. Pulstilla types hebben nooit dorst en gedragen zich nog vevelender in benauwde kamers. Hun humeur verbetert direct in de frisse lucht. Lichaamsafscheidingen zijn dik, zacht en geel-groen. Klachten komen na nat worden, koude voeten. Beter: in bad, huilen, beweging, druk. Erger: schemer, nat, winderig weer

Heeft je kind bijvoorbeeld naast de pijn in de mond ook oorpijn, dan zou Pulsatilla het best passende middel zijn. Of als het kind heel dorstig is, is Belladonna waarschijnlijk het best passende middel.

Gratis homeopathiegids
Gratis homeopathiegids

Je kunt met behulp van deze gratis homeopathiegids heel eenvoudig het juiste homeopathische middel bij een kwaal zoeken en vervolgens uitzoeken in de Materia Medica (het deel waar alle beschrijvingen van de middelen staan) welk middel het beste bij de persoon en de symptomen past.

Enkelvoudige homeopathische middelen in een C30 potentie (een potentie die veilig is voor thuisgebruik) zijn van VSM verkrijgbaar voor ongeveer € 12,50 per middel excl. verzendkosten.

Je kunt ook een homeopathische kit aanschaffen waarin de 36 meest gebruikte homeopathische middelen zitten. Deze kost op dit moment € 63,83 inclusief verzendkosten (Nederland). Dit komt op € 1,77 per middel. En samen met de gratis Homeopathiegids heb je dan een huisapotheek voor alle huis-, tuin- en keukenkwaaltjes voor je hele familie en niet te vergeten, je huisdieren.

Veiligheid voorop

Raadpleeg bij ernstige klachten altijd een arts of homeopathisch arts! Gebruik je gezond verstand en gebruik homeopathie alleen als je weet dat de situatie niet ernstig is. Raadpleeg een arts bij aanhoudende of terugkerende klachten.

Ga niet op eigen houtje homeopathische middelen gebruiken in noodsituaties waarbij de situatie zeer ernstig is.

(Visited 2.275 times, 1 visits today)