Recente onderzoeken tonen aan dat eenvoudige groene thee de kans van het overbrengen van het HIV-1 virus via sperma, kan reduceren. Het lijkt nuttig te zijn om groene thee inwendig te gebruiken om HIV besmetting te voorkomen. Verder onderzoek is nodig.

Ook heeft groene thee een negatieve invloed op de groei van kankercellen en tumoren. Deze hebben extra bloedvaten nodig om te kunnen groeien. EGCG, de stof in groene thee, blokkeert de receptoren die signalen van de kankercellen krijgen om extra bloedvaten aan te maken.

Daarnaast werkt groene thee ook als een ontgiftingsstof voor het lichaam. Hij activeert mechanismen in de lever die het mogelijk maken om kankerverwekkende giften op te ruimen.
Ook bleek tijdens een onderzoek met kinderen die bestraalt moesten worden vanwege een hersentumor dat groene thee de effectiviteit van lage doses bestraling werd verhoogd. De groene thee bleek de tumor een soort van “gevoelig” te maken voor bestraling.

En dat is nog niet alles. Groene thee blijkt ook nog goed te werken als je wilt afvallen. Het werkt op verschillende manieren, het stimuleert de stofwisseling en het remt de eetlust. Daarnaast voorkomt het eetbuien.

Het “goede” stofje in groene thee heet EGCG (Epigallocatechinegallaat) oftewel catechine. Er is veel verschil in groene thee. Zo bevat de groene thee uit de supermarkt niet zoveel catechine. De groene thee met de meeste EGCG is de japanse Matcha thee, dit zijn gestoomde bladeren die na droging heel fijn zijn vermalen.

Bronnen:

(Visited 164 times, 1 visits today)