Op een Conference on Molecular Origins of Lung Cancer, Jan. 11-14, 2010, Coronado, Californië is een onderzoek gepresenteerd uit Taiwan waaruit naar voren komt dat groene thee het risico op het krijgen van longkanker verkleint.
“Longkanker is de belangrijkste doodsoorzaak van alle overlijdensgevallen aan kanker in Taiwan” zegt I-Hsin Lin, M.S., een student van de Chung Shan Medical University in Taiwan. Thee, vooral groene thee, krijgt de laatste tijd veel aandacht vanwege het grote gehalte aan polyfenolen wat sterke antioxidanten zijn. Recent onderzoek heeft een remmende werking laten zien in laboratoria van groene thee op tumorcellen. Het onderzoek dat hier naar gedaan is was echter niet geheel accuraat doordat het in geheel in het laboratorium werd uitgevoerd.

Lin en zijn collegas hebben in hun onderzoek 170 patiënten met longkanker en 340 gezonde patiënten als controlegroep onderzocht.De onderzoekers hebben vragenlijsten gebruikt om demografische gegevens, rookgedrag, groene thee consumptie, voedingsgewoonten en ziektegeschiedenissen over longkanker te verzamelen.
ROKEN-GROENE-THEE
Er bleek een duidelijke risicovermindering te zijn bij mensen die tenminste 1 kop groene thee per dag dronken. Bij de totale groep (rokers en niet rokers) bleek er een 5 x mindere kans op longkanker te zijn. Bij de groep rokers bleek dat de rokers die tenminste 1 kop groene thee per dag dronken er zelfs een 12 x minder kans was op longkanker ten opzichte van de rokers die geen of minder groene thee dronken.

Matcha is een Japanse soort groene thee die heel veel antioxidanten bevat.

Bron: American Association of Cancer Research

(Visited 309 times, 1 visits today)