Homeopathie bij insectenbeten

“Er zijn veel homeopathische behandelingen tegen de gevolgen van insectensteken en allergische reacties hierop. Met de komst van warm weer merken de meeste mensen een toename van het aantal beestjes die genieten van hun lijf. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is over het gebruik van homeopathie bij beten en steken,  is er veel anekdotisch bewijs uit de afgelopen 250 jaar over succesvol gebruik van homeopathie voor verlichting bij insectensteken en slangenbeten .”

Apis Mellifica

“Apis is een van de meest voorkomende homeopathische middelen geïndiceerd voor insectensteken bij rood , warm , gezwollen en opgeblazen plekken . Er is een behoorlijk prikkend en brandend gevoel vergezeld van jeuk op de plaats van de steek. Soms kan er zwelling zijn van de slijmvliezen in de mond en een opgezette keel . Koude kompressen kunnen verzachtend werken en verlichten de pijn.”

Urtica Urens

 

 

muggesteek
Mug

 

“Urtica urens is het middel als er grote , lichte rode vlekken of netelroosachtige plekken zijn die branden en jeuken alsof er iets over de huid kruipt. Dit homeopathisch middel is vooral handig bij allergieën en insecten, zoals allergische reacties op beten . Even terzijde , het is ook goed geïndiceerd voor allergische reacties na het eten van schelpdieren.”

Staphysagria

“Staphysagria is een uitstekend homeopathisch geneesmiddel voor de preventie van muggenbeten . Voor diegenen die gevoelig zijn voor het aantrekken van elke mug die in de buurt is, kan het worden gebruikt als een preventief middel, maar het kan ook gebruikt worden na te zijn gestoken om de effecten van de muggenbeet te verminderen.”

Apis en Staphysagria zijn middelen die in de 36-delige huisapotheek van Helios zitten. Urtica Urens kan los gekocht worden bij bijvoorbeeld Viata.nl

(Visited 1.492 times, 1 visits today)