homeopathie een natuurlijke geneeswijze

Natuurlijk homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze voor jong en oud, die het zelfgenezend vermogen van het menselijk organisme stimuleert.

Er zijn veel homeopathische middelen die in een lage verdunning redelijk oppervlakkig werken en geschikt zijn voor acute klachten en zelfmedicatie. (C en D potenties).
Hier kan men volstaan met het zoeken naar een klacht en de omstandigheden erbij om het juiste middel te vinden. Het kan ook geen kwaad als meerdere middelen tegelijk worden gegeven.

Bij klachten die aanblijven of die ernstig zijn kunt u het beste een arts, homeopaat en/of een homeopathisch arts raadplegen.homeopathische huisapotheek

De werking van homeopathie…

De werking van homeopathie is te verklaren vanuit de biologie en de moderne natuurkunde , en berust op het electro-magnetisch overeenkomen in frequentie van trillingen tussen het uitgezochte homeopathisch middel en de trillingen van de patiënt. (In een ziekenhuis wordt ook gebruik gemaakt van electro-magnetische weefselsignalen zoals in het ECG en EEG en de MRI-scan.)
Bij homeopathie worden middelen gezocht die bepaalde symptomen veroorzaken bij gezonde mensen. Deze middelen kunnen na homeopathische bereiding diezelfde symptomen bij patiënten juist genezen.
Als je bijvoorbeeld in aanraking komt met brandnetels, krijg je een branderige jeuk aan de huid. Het homeopathische middel, Urtica urens (brandnetel), kan genezing brengen bij huidklachten, die gepaard gaan met branderige jeuk.

In de homeopathie wordt met geneesmiddelen gewerkt, die gemaakt zijn van planten, dieren en elementen, die ook een electro-magnetisch veld in en om zich heen hebben. Bij de bereiding van homeopathische geneesmiddelen wordt door verdunning en schudden trillingsinformatie als het ware in de vorm van een blauwdruk-informatie overgedragen op het water als oplosvloeistof. De eigenlijke stof is vaak niet, of nog nauwelijks aanwezig in het homeopathische middel.

De kunst van het toepassen van de homeopathie is om een middel te zoeken met eenzelfde trilling als de patiënt op dat moment heeft. Want twee trillingen met eenzelfde trillingsgetal versterken elkaar. Zo wordt de zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Klassieke homeopathie

Daarnaast zijn er veel homeopathische middelen die een veel hogere verdunning hebben en dieper werken. Een klassiek homeopaat of homeopathisch arts is kundig in het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand van een persoon en door deze gericht te verbeteren kunnen chronische kwalen worden genezen en er voor zorgen dat iemand optimaal in z’n vel zit. (M en L potenties).
Het is dan wel van belang om de gehele persoon te bekijken en dit is een tijdrovende aangelegenheid. Vandaar dat een eerste bezoek bij een klassiek homeopaat of homeopathisch arts vaak wel een uur of langer in beslag neemt.

Gerelateerd artikel: http://www.natuvitaal.nl/homeopathische-kit-oftewel-een-homeopathische-huisapotheek/

(Visited 521 times, 1 visits today)