Griep homeopathisch behandelen

Influenza wordt veroorzaakt door infectie met het influenzavirus. Ongecompliceerde influenza wordt gekenmerkt door het abrupte begin van koorts, rillingen, droge hoest, spierpijn, hoofdpijn, verstopte neus, keelpijn en vermoeidheid.

Het influenzavirus wordt overgebracht door ademhalingsdruppeltjes die worden verspreid tijdens niezen, hoesten en praten. De tekenen en symptomen van ongecompliceerde griep verdwijnen meestal binnen een week, hoewel hoesten en vermoeidheid nog wat langer kunnen aanblijven.

Homeopathie heeft veel te bieden om griep mogelijk te verlichten en verkorten, maar kan ook preventief ingezet worden. Het homeopathisch middel Oscillococcinum wordt in Frankrijk veel gebruikt ter preventie van griep.

Bij homeopathie zoek je naar een middel met een beschrijving die lijkt op jouw symptomen.

Gelsemium bij griep

Ben je rillerig, heb je het afwisselend warm en koud, klapper je met je tanden  en voel je je zwak? Dan kan  Gelsemium 30c een passend middel zijn. Neem een aantal korrels en een half uur later nog eens. Kruip lekker onder de wol.

Dit middel beslaat een groot percentage van de gewone, ’typische ‘griepgevallen bekend voor ons allemaal. Gelsemium ‘griep is nogal traag in het begin en produceert vooral een gevoel van intense vermoeidheid. De patiënt is erg vlak en moe, kijkt druilerig en slaperig, met zware, hangende oogleden.

Ze voelen zich warm en plakkerig, en hebben toch het gevoel van lichte koude rillingen die over hun rug op en neer gaan, alsof iemand een beetje koud water op hun rug heeft gemorst. De Gelsemium patiënt heeft de neiging om zich wankel te voelen, met een trilling in hun handen wanneer ze proberen iets op te tillen en ze hebben de neiging om bij blootstelling aan koude tocht, heel rillerig te worden.

Ze hebben meestal een onaangename hoofdpijn die kloppend is en naar de achterkant van het hoofd straalt in de richting van de hals. En er is een algemene pijn in de spieren. Ondanks hun gevoeligheid en een droge mond, hebben de patiënten met ‘Gelsemium’ griep weinig dorst. Dit gebrek aan dorst is duidelijke aanwijzing voor Gelsemium.

http://homeopathische-middelen.natuvitaal.nl/gelsemium/

Bryonia bij griep

Naast gebruikelijke griepsymptomen, is de patiënt prikkelbaar en wil alleen maar met rust gelaten worden. Zijn of haar dorst naar grote hoeveelheden koud water bevestigen de keuze voor het middel Byronia. http://homeopathische-middelen.natuvitaal.nl/bryonia/

Arsenicum album bij griep

Waarschijnlijk is de beste middel voor buikgriep met braken en diarree Arsenicum album. Hier heeft de patiënt de neiging om zich slechter te voelen tussen middernacht en 1:00 en is er koorts, gevolgd door koude rillingen en stijfheid. Het gezicht is heet, de patiënten hunkeren naar open lucht, maar het lichaam voelt koud aan. Ze voelen zich slechter door eten en drinken, maar hebben dorst naar kleine slokjes water. Er is een duidelijke onrust die wordt onderbroken door instorting of uitputting, en de patiënt heeft de neiging om angst te hebben die vaak niet in verhouding staat tot de ernst van de symptomen. Het slachtoffer wil ten allen tijde gezelschap. http://homeopathische-middelen.natuvitaal.nl/arsenicum/

Oscillococcinum bij griep

Oscillococcinum, is het middel wat in Frankrijk het meeste wordt gebruikt bij griep. De effectiviteit van dit homeopathische middel is onderzocht en hieruit bleek dat de griepsymptomen verminderden en de duur van de ziekte verkort werd. Hieronder een samenvatting van het onderzoek:

Het onderzoek is hier gepubliceerd:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1475491699902084
Papp, Rosemarie, et al. “Oscillococcinum R in patients with influenza-like syndromes: A placebo-controlled double-blind evaluation.” British Homoeopathic Journal 87.2 (1998): 69-76.

Het middel is  gemaakt van delen (hepatis et cordis, lever en een hart) van de muskuseend (Anas barbariae) bedoeld. De muskuseend heeft vaak vele soorten griepvirussen in zich. Het middel wordt vooral in Frankrijk en Duitsland erg veel gebruikt. In deze landen worden 266px-Muskuseend_Deventer_(1)homeopathische middelen meer voorgeschreven en zijn ze historisch gezien veel gebruikt. Ook in Amerika wordt het veel gebruikt en hoog gewaardeerd. Als je ervaringen wilt lezen van andere gebruikers, kijk dan eens hier. Veel mensen hebben de griep veel korter door dit middel en de meer ervaren gebruikers hebben het altijd in huis en nemen het gelijk bij de eerste symptomen. Dit schijnt goed te werken.

Hier is het in Nederland te online te koop. Osculliococcinum kopen

Andere homeopathische middelen die bij griep zouden kunnen helpen kun je op deze site vinden of met behulp van deze gratis homeopathiegids in PDF. 

(Visited 1.664 times, 2 visits today)