Kitchen table wisdomDit bijzondere boek is geschreven door een arts Rachel Naomi Remen die prachtige ontroerende verhalen schrijft die je diep kunnen raken. Dit boek is in 1997 ook in het Nederlands uitgekomen maar in mijn ogen was de titel een beetje vreemd vertaald naar “Hoop doet leven”, en de kaft was saai donkerblauw. Daardoor wordt je op het verkeerde been gezet en lijkt het een oubollig boek.

Het boek is echter verre van oubollig en is uitermate tijdloos. De verhalen zijn bijzonder en Rachel Remen put uit haar eigen ervaring bij het werken met allerlei verschillende zieke en stervende mensen. Hoewel de gevallen vaak aangrijpend zijn is het helemaal geen triest boek en weet de schrijfster vaak precies de goede snaar te raken.

Het is mijn favoriete cadeau voor mensen die te maken hebben met moeilijke situaties in hun leven. Hoewel ze vaak op het moment zelf totaal niet in de stemming zijn om te lezen, weet ik dat er een moment komt dat ze daar wel weer aan toe zijn.

Het is ook een boek dat eigenlijk elke arts zou moeten lezen, omdat de thema’s die de schrijfster bezighouden waarschijnlijk bij veel artsen en verpleegkundigen spelen. Alleen ook al omdat zij veel geconfronteerd worden met verlies, afscheid, ziekte en dood.

Ben je nieuwsgierig geworden? Helaas is het Nederlandse boek alleen nog 2e hands verkrijgbaar. Kijk eens bij Amazon.com en bekijk vooral eens de reviews. Dan zul je zien dat ik niet de enige enthousiasteling ben over dit boek….

De nederlandse verzie “Hoop doet leven” is soms bij Bol.com tweedehands te verkrijgen..en de engelse versie is nieuw te verkrijgen via Bol.com

(Visited 365 times, 1 visits today)