magnesium sulfaat bad

Magnesium kun je via de huid opnemen

In Engeland is men de vele heilzame werkingen van het gewone bitterzout (Epsom zout, Magnesium sulfaat) niet vergeten. Bekijk de lange lijst hieronder:

• Therapie bij magnesiumtekorten
• Heilzame baden. De Magnesium ontspant de spieren en het sulfaat heeft een reinigende werking.
• Wordt per injectie ingespoten bij bepaalde hartritmeproblemen
• Het wordt verneveld of intraveneus gebruikt bij acute astma aanvallen.
• Een studie uit 2004 heeft aangetoond dat bij een bad (ongeveer 80 liter) met 800 gram Magnesium sulfaat (een oplossing van 1% w/v) er Magnesium en Sulfaat door de huid wordt opgenomen.
• Magnesium sulfaat gebruikt kan worden om zwangerschapsvergiftiging te verminderen.
• Magnesium sulfaat premature weeën kan afremmen.
• Intraveneus Magnesium sulfaat zou effectief kunnen zijn bij het voorkomen van spastische aanvallen bij premature baby’s.

Als badzout kun je het dus gebruiken ter ontspanning en het heeft een zuiverende werking (het ontgift je lichaam). Je huid droogt er echter wel een beetje van uit , maar dit probleem kun je oplossen door het te combineren met een mengsel van amandelolie en wonderolie. Dit is echter niet iets dat je snel tussendoor even kunt doen. De olie heeft tijd nodig om in te trekken, een paar uur zeker, maar dat maakt het dubbel heilzaam. Doordat je er de tijd voor moet nemen ontspan je ook geestelijk.

Castorplant
Ricinus communis

Wonderolie

Castorolie, Ricinusolie of wonderolie wordt al vanouds als huidolie ingezet tegen huidveroudering, littekenvorming, micro-organismen en acne. Dit laatste omdat het niet de neiging heeft poriën te verstoppen. Het heeft een laag moleculair gewicht waardoor het diepere huidlagen kan bereiken.

Het heeft een zuiverend en reinigend effect. Castorolie is gemaakt van de bonen van Castor olie plant, de Ricinus communis en kan het beste koudgeperst gebruikt worden. Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne en carbohydraten. Het bevat ook de vitaminen A en B en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium. De combinatie van wonderolie en amandelolie heeft naast de voedende werking, dus ook een reinigende werking.

Je kunt je voorstellen dat een bad met Magnesium sulfaat, gevolgd door zelfmassage met het amandel/wonderoliemengsel een zeer heilzame werking heeft op zowel je geest als je lichaam. Je voelt je herboren!

Hier kun je Magnesium sulfaat kopen

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate

(Visited 1.710 times, 1 visits today)