Homeopathiegids voor dieren

EHBO homeopathiegids voor dierenHomeopathiegids voor dieren

Na onze algemene homeopathiegids, is er ook een homeopathiegids, speciaal voor dieren.

Deze gids is heel gemakkelijk te gebruiken bij alle EHBO situaties en beginnende ziekteverschijnselen. Net zoals de andere homeopathiegids is er een A-Z klachtenlijst, waarin je heel gemakkelijk de klacht kunt opzoeken. Zie onderstaande afbeelding:

Screen shot 2015-02-02 at 12.58.45

Voorbeeld A-Z klachtenlijst

Zoals je hierboven kunt zien, staat er achter de klacht een kolom met opmerkingen die de klacht verder specificeren. Zo kun je precies zien welk middel het beste past. Vervolgens kun je in de A-Z lijst met homeopathische middelen de beschrijving over het middel zelf nalezen. Vaak geeft dit nog meer helderheid.

omschrijving homeopathisch middel

Voorbeeld omschrijving Homeopathisch middelHet is wel zo dat je natuurlijk niet alle omschreven klachten bij het middel moet hebben. Ook al heb je maar één van de klachten, dan kan het toch het passende middel zijn. Kijk vooral altijd even naar de “Modaliteiten”. Het synoniem voor “Modaliteit” is “Manier/wijze” en geeft meestal aan wanneer de klacht erger is en wanneer beter. Deze modaliteiten zijn een bepalende factor bij het kiezen van het juiste middel. Check deze dus altijd even.

In de gids wordt ook verwezen naar SOeSsence. Dit is een combinatie van bloesemremedies die stress verminderen en kalmte geven in noodsituaties. Het is een combinatie van bloesems van de wilde Hyacinth, Lariks, Maskerbloem, het Zonneroosje, Vogelmelk en Walnoot. Traditioneel gebruikt om te helpen bij stressvolle en noodsituaties.

Op basis van deze bloesemremedie heeft de fabrikant van deze SOeSsence ook een balsem en een shampoo speciaal voor dieren ontwikkeld. Naast deze bloesemremedies bevatten deze extracten van andere planten die helpen bij wondheling, huidirritaties en vachtproblemen.

(Visited 513 times, 1 visits today)