Over Natuvitaal

Wat is Natuvitaal?

Natuvitaal is opgericht door Petra Metz. Zij probeert mensen te inspireren om een natuurlijke, gezonde leefstijl te volgen die het herstelvermogen van het eigen lichaam optimaliseert. Natuvitaal geeft informatie over zelfhulpmiddelen en methoden waardoor mensen zich beter gaan voelen. “Gezond en natuurlijk genieten!” is het motto op deze site.

Wat vindt Natuvitaal een natuurlijke gezonde leefstijl?

  • Een leefstijl waarbij zoveel mogelijk pure, onbewerkte voedingsmiddelen worden gebruikt en zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen zoals geraffineerde producten.
  • Een leefstijl waarbij je de tijd neemt om te genieten van het leven, van de natuur, van samen koken, samen eten, samen bewegen etc.
  • Een leefstijl waarbij je zelf verantwoordelijkheid neemt over je gezondheid en probeert je lichaam en geest gezond te houden en eventueel weer in balans brengt met natuurlijke hulpmiddelen.
  • Een leefstijl waarbij je jezelf bent.

Onze belangrijkste inspiratie:

Boek: De primitieve mens en zijn voedsel.

Door Arnold Devries, vertaling Rob Hundscheidt.

Het boek is hier te downloaden: primitievemens_nl.pdf

Wij zijn bijvoorbeeld geïnspireerd door dit boek dat informatie geeft over de gezondheidstoestand van veel verschillende geïsoleerd levende gemeenschappen. Deze zijn verzameld vanuit kennis die is doorgegeven door verschillende mensen die deze gebieden hebben bezocht.

Als je dit boekt leest, besef je je, dat het niet zoveel uitmaakt wat de verschillende mensen eten, maar meer dat het niet bewerkt zijn en de puurheid ervan heel veel uitmaakt. Het blijkt namelijk dat zodra mensen in aanraking komen met “Westerse voeding”, hun gebitten achteruitgaan, er Degeneratieve ziektes gaan ontstaan en de geestelijke gezondheid achteruit gaat.

Boek: Antikanker

Door: David Servan-Schreiber

De schrijver van dit boek is psychiater. Hij heeft zelf een hersentumor gekregen en is zich tijdens en na zijn herstel gaan verdiepen in zowel de oosterse kijk op gezondheid als de westerse. Hieruit is een visie ontstaan gebaseerd op allerlei verschillende onderzoeken en gesprekken met collega’s.

Deze visie omvat heel in het kort:

  • Een gezonde onbewerkte voeding met veel omega 3 vetten, groenten en kruiden die een kankerwerend en ontstekingsremmend effect hebben.
  • Voldoende beweging
  • Emoties in balans
  • Sociale steun
  • Vermijden van gifstoffen

Bekijk de Natuvitaal samenvatting leefstijltips bij en na kanker.