tandpasta met zuurstof

Innovatie in mondverzorging

BlueM, een Nederlands bedrijf, heeft een aantal mondverzorgingsproducten ontwikkeld die werken op basis van actieve zuurstof. Het product bestaat uit een combinatie van zouten en enzymen uit honing, die te samen zuurstof produceren. Deze zuurstof zorgt voor het doden van de anaërobe schadelijke bacteriën en het stimuleert wondgenezing. Het product is mede ontwikkeld door Peter Blijdorp, een arts, kaakchirurg en implantoloog. De  producten zijn vooral ontwikkeld om weefsel rond implantaten en loszittende tanden door paradontitis te genezen.
Mondhygiëne is daarbij de belangrijkste factor, maar de zuurstof helpt het weefstel van het tandvlees te herstellen.

De voordelen van het BlueM product:

  • Doodt slechte bacteriën in de mond, ook op moeilijk te bereiken plaatsen
  • Voorkomt terugtrekkend tandvlees
  • Voorkomt ontstekingen
  • Zonder fluoride, voorkomt beschadiging van implantaten
  • Stimuleert dat tandvlees geneest en weer strak om de tand of implantaat komt te zitten
  • Helpt wonden of wondjes te genezen
  • Verbetert slechte adem

Ik heb tot nu toe de tandpasta, het mondwater en de mondspray uitgeprobeerd.

De tandpasta

Ingrediënten: Glycerin, Aqua, HydratedSilica, Mel, PEG-32,Aroma, Cocamidopropyl Betaine, Cellulose Gum, Xylitol,Sodium Citrate, Magnesium Sulfate, Lactoferrin, Methyl Salicylate, Sodium Perborate, Sodium Saccharin, Sodium Methylparaben, Citric Acid, CL42090

bluem
De tandpasta is een blauwe gel met een sterke frisse smaak zonder fluor. Het maakt erg goed schoon! Het geeft een fris gevoel in je mond en je tanden worden echt super glad. Na een week werden mijn de halzen van mijn tanden wel wat gevoeliger, maar als ik weer gespoeld had met kokosolie was dit weer weg.

De mondspoeling

Ingrediënten:Aqua, Glycerin, Mel, Sodium Lauryl Sulfate, PVP, Lactoferrin, Sodium Citrate, Xylitol, Citric Acid, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Aroma, Cellulose Gum, Magnesium Sulfate, Sodium Perborate, Sodium Methylparaben, Methyl Salicylate, CI 42090

De mondspoeling is ook blauw en smaakt behoorlijk heftig (je zou het ook iets kunnen verdunnen). Het prikt ook een beetje in je mond. Je mond wordt er wel echt super schoon van. En dat voelt wel heel fijn.

De mondspray

Ingrediënten: Aqua, Alcohol, Mel, Glycerin, Polysorbate 80, Sodium Citrate, Aroma, Cellulose Gum, Methyl Salicylate, Sodium Perborate, Citric Acid, Sodium Saccharin, Menthol

De mondspray doodt de schadelijke bacteriën die een slechte adem veroorzaken en verfrist je mond.

Bijzondere nieuwe producten

Ik vind de producten bijzonder omdat het een hele nieuwe manier van schoonmaken is, die gecombineerd wordt met stimulatie van weefselherstel door zuurstof. De basis van het product is natuurlijk, namelijk zout en honingenzymen. Dat spreekt me erg aan.
Het heeft jammer genoeg wel ook chemische toevoegingen zoals methylparaben en blauwe kleurstof. Ik hoop dat ze in de toekomst een nog natuurlijkere versie gaan maken, dan wordt ik echt fan!

De prijs is wel een puntje, het is niet goedkoop, maar als je last hebt van tandvleesproblemen of problemen met wonden of implantaten is het dat geld ook wel waard. Een goede mondhygiëne is belangrijk voor je hele gezondheid en voorkomt een boel ellende.

Bij ernstige tandvleesproblemen is het ook een veel beter alternatief dan chloorhexidine wat verkleuring van tanden en tong veroorzaakt, je smaakervaring verandert en bij wonden eigenlijk niet gebruikt kan worden vanwege de giftigheid. Producten met die deze stof bevatten worden op dit moment vaak voorgeschreven ter voorkoming van ontstekingen in de mond.

Naast de tandpasta, het mondwater en de mondspray heeft BlueM een oral gel die nog geconcentreerder zuurstof genereert en gebruikt kan worden bij tandvleesontstekingen en wonden. Dit bevordert de genezing.

De zuurstof in BlueM producten kunnen ook bij ziekte en ongemakken door medische behandelingen voor verlichting en herstel zorgen. Denk aan behandelingen bij de mondhygiëniste, weefselbeschadiging door wondjes of infuus. Of bijvoorbeeld een beschadigde huid door bestraling.

De producten zijn te koop op de site van BlueM. Je vind er ook nog meer informatie en ervaringen van gebruikers.

(Visited 972 times, 1 visits today)