voordelig biologisch inkopen

Biologisch inkopen in Duitsland goedkoper!

In Duitsland is veel meer aanbod van biologische producten en zijn is er ook bij winkels als de Aldi en de Lidl veel aanbod. Deze winkels hebben ook een ruim aanbod biologische diepvriesgroenten. Een tripje naar Duitsland loont al snel de moeite.
Online inkopen kan ook! Bij deze online winkel www.alnatura-shop.de hebben ze een ruim assortiment én ze bezorgen in Nederland. Het minimale bestelbedrag is €25,- en de verzendkosten zijn €15,-. Dit kan je veel geld besparen.

Bij Amazon.de kun je bijvoorbeeld je schoonmaakmiddelen kopen. Het merk Frosch is een goed biologisch en voordelig merk met wasmiddel, wasverzachter, schoonmaakmiddel, afwasmiddel etc. Maar ook het merk Ecover is veel goedkoper in Duitsland. Je krijgt natuurlijk wel verzendkosten, maar als je veel tegelijk besteld, scheelt het toch. Ze bezorgen de meeste producten wel gewoon naar Nederland. De verzendkosten zijn meestal ongeveer €10. Als je veel bij eenzelfde winkel (binnen Amazon) koopt, zijn de verzendkosten minder. Binnen Amazon.de heb je namelijk heel veel verschillende winkels die via Amazon hun producten verkopen.

Ook biologische verzorgingsproducten zijn een stuk voordeliger in Duitsland. Er zijn twee grote drogisterijketens, de Rossmann en de DM. Deze bieden beide een eigen biologisch merk voor bijvoorbeeld gezichtsverzorging, shampoo, doucheschuim en nog veel meer. De Rossmann heeft ook een webwinkel, maar deze levert niet in Nederland.

Biologische markten

Koop zo veel mogelijk je groente en fruit van het seizoen op een biologische markt. Voordelige groenten zijn:

  • biologische groentenwitte kool
  • zuurkool
  • rode kool
  • boerenkool
  • spitskool
  • savoyenkool
  • spruitjes
  • knolselderij
  • wortels
  • bieten

Zelf verbouwen

Vooral voor verschillende soorten sla en kruiden heb je niet zo heel veel ruimte nodig, en dit kun je al snel in een tuin of op een balkon. Bijvoorbeeld pluksla is gemakkelijk te telen en je kunt er van blijven plukken! Je hebt pluksla in veel verschillende soorten. Sla is biologisch best duur, dus hiermee bespaar je al snel geld.

Verse kruiden kun je in potjes kopen en goed verzorgen, zo heb je altijd gezonde kruiden bij de hand.

Biologisch vlees

De meeste mensen weten niet dat de meest voedzame delen van een rund of varken, vaak helemaal niet zo duur zijn. Zo is het merg uit botten heel voedzaam en het kost relatief weinig. Ook lever is zo’n stuk vlees wat zeer voedzaam is, maar de meeste mensen niet of nauwelijks eten. Vaak omdat ze niet weten hoe ze het klaar moeten maken of denken dat het niet lekker is.

Je kunt een heerlijke voedzame stoofschotel of een lekkere bouillon maken met stoofvlees en/of mergpijp. En laat dan vooral het vet er in! Heel gezond en goed voor je gebit.

Bonen, linzen en gedroogde granen

Gedroogde bonen, linzen en granen zijn ook biologisch relatief voordelig en erg voedzaam. Het kost alleen een hoop tijd en planning om klaar te maken. Ze moeten vaak een nachtje weken, en daarna nog een behoorlijke tijd koken.
Granen zoals bijvoorbeeld gerst en spelt kun je gekookt eten en zijn erg gezond en voedzaam.

(Visited 1.069 times, 1 visits today)