walnoot

Hoewel walnoten heel calorierijk zijn (650 Kilocalerieen per 100 gr.) door het vele vet wat ze bevatten, zijn het zeer gezonde noten. De vetten in walnoten zijn vooral Omega 3 vetzuren en deze hebben talrijke positieve eigenschappen.walnoot

Ze verlagen de bloeddruk en voorkomen verklontering van bloedplaatjes, dat tot vaatvernauwingen kan leiden. Daarnaast blijkt uit vele studies dat Omega-3 vetzuren ontstekingsremmend werken.
Behalve deze gezonde vetten bevatten walnoten ook veel Magnesium, vitamine E, Kalium, Foliumzuur en vezels, stuk voor stuk stoffen die we onze gezondheid ten goede komen.
Andere noten zijn ook gezond zoals pinda’s, hazel- en pecannoten. Als bron van Omega-3 vetzuren zijn walnoten echter niet te overtreffen.
Om gebruik te maken van de gezonde werking van noten, kun je met een paar trucs ze in je dagelijkse eetpatroon inbouwen.
• Doe ze in je salade, muesli en op desserts!
• Koop af en toe notenbrood bij de bakker.
• Gebruik gemalen noten als vet bij brooddeeg in plaats van boter.
• Eet ‘s avonds als snack ongepelde pinda’s (niet té veel natuurlijk). Doordat je ze nog moet pellen, eet je ze niet te snel.
Zorg ook dat je verse walnoten hebt. Muffige walnoten kunnen gevaarlijke schimmels bevatten.
30 gram noten is een gezonde hoeveelheid en als deze grotendeels uit walnoten bestaat dan verklein je op een gezonde lekkere manier je kans op hart- en vaatziekten.

Auteur: Susanne Polig (Gesund-durch-Redaktion)

(Visited 307 times, 1 visits today)